milestones

index2

Richard Long heeft in zijn leven heel wat afgewandeld. Al wandelend door zeer uiteenlopende landschappen veranderde hij deze landschappen. Altijd op een manier die de natuur geen kwaad doet.

 

Stenen die zijn tocht markeren, milestones. Het enige wat er uiteindelijk van overblijft is de foto van hoe het was toen hij het werk net voltooid had.

 

In het werk van Teune, Werken aan onderwijsvernieuwing, wordt gesproken over milestones en hoe deze je kunnen helpen om een innovatieproces te monitoren. Wat me in alle gelezen stukken opvalt is dat het zo enorm belangrijk is dat de voorgenomen innovatie helder moet zijn zodat je helder kunt communiceren wat je van plan bent. Simon Sinek zegt in zijn TED talk dat het vooral belangrijk is dat je goed kunt overbrengen waarom je doet wat je doet en waarom een ander het belangrijk moet vinden om met je mee te gaan. Het nadenken over de kern van de vernieuwing is dan ook enorm belangrijk, ga niet te snel van start zorg dat je helder voor ogen hebt waarom je gaat doen wat je van plan bent en blijf communiceren over dat plan. Voor nu ga ik me nog wat verder verdiepen in innovatieproducten-processen en al wat daarbij komt kijken.

My Infographic

Advertenties